torstai 10. lokakuuta 2013

se toinen ruotsalainen muovimatto

kuva: Brita Sweden

Siinä missä ruotsalaisen Pappelinan muovimatot ovat monille tuttuja ja jälleenmyyjiäkin Suomesta löytyy iso liuta, lähes identtistä tuotetta valmistava Brita Sweden on jäänyt hieman pikkusiskon asemaan. Minulle ei ole selvinnyt, kuka teki ensin ja mitä, mutta merkkien matot muistuttavat hämmästyttävästi toisiaan aina materiaaleja, mittoja, kuvioita ja hintaa myöten.

Yritin viime kesänä hypätä mukaan muovimattojen maailmaan tilamaalla eteisen lattialle Brita Swedenin Gunnel-maton. Instagramista löytyy todiste sovitussessiosta. Mattoa mallaillessa kävi selväksi, että valkoiset osat ovat häiritsevän luonnonvärisiä sopiakseen laminaatin viileään sävyyn. Suurin ongelma oli kuitenkin koko: käytävämattojen leveys on vain 70 cm, mikä näyttää eteiskäytävällä naurettavan kapealta, kuten Instagramin kuvastakin käy ilmi. Samaiset ongelmat - luonnonvalkoisuus ja kapea mitoitus - löytyvät myös Pappelinan matoista.


Pidin palautukseen lähteneestä muovimatosta kuitenkin niin paljon, että päätin antaa sille toisen mahdollisuuden. Kylppärin pientä makeoveria -postauksessa kaavailin muovimattoa alakerran wc-tiloihin ja nyt on samainen mustavalkoinen Gunnel tilauksessa lyhyempänä versiona. Eteisestä matto sen sijaan puuttuu edelleen. Käytän tilaisuuden hyväkseni ja lähetän terveisiä Pappelinaan ja Brita Swedeniin: voisitteko valmistaa hauskoja mattojanne myös 90 cm levyisinä? Toivoo Lisbet.

6 kommenttia:

  1. Amen!! Olen vuosikausia ihmetellyt mikä ihmeen mitta on tuo 70 cm. Suomessa yleisin käytävämaton leveys on 80cm ja sekin on liian kapea käytävämitoitukseen. Pitkät eteiskäytävät näyttävät entistä kiitoratamaisemmilta liian kapealla matolla. 90 tai 100 cm leveät matot pitää aina tilata erikoismitoilla ja maksaa myös erikoishinta :( , mutta minkäs teet! Joten täältä toinen harras pyyntö!

    VastaaPoista
  2. Tänään tein juuri uuden muovimattolöydön, joka on kudottu ja käsinviimeistelty Suomessa. Kyseessä Hanna Korvelan Aqua-matto. Matot eivät ole kuvionniltaan graafisia, mutta mitä minä kädessäni pyörittelin näytepaloja niin tykkäsin kovasti. Valkoinen väri oli ennemmin harmaaseen menevä kuin beigeen, koska valkean kuteen seassa meni muutama todella selkeä mutta ohut harmaa. Käytännössä matto oli kuitenkin yksivärinen.

    Näytti olevan hyvin valikoimaa myös kokojen suhteen, 90 kuulu perusvalikoimaan. Hintaa oli noin 400 e 90x200 matolle. Erikois tilauksenakin saa pyöreän maton, jos haluaa. Raidoista ja kuvioinnista en sitten osaa sanoa mitään.

    Mölykoppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kävin kurkkimassa kuvia matosta. Harmi vaan, että budjetti ei anna periksi hankkia Korvelaa eteiseen. Mutta pistetään korvan taakse tuo malli, näytti muovimatoksi tosi kivalta.

      Poista
  3. Pappelinan metallic white/white on mielestäni kylmä valkoinen, ei kellerrä.
    Ja hyvin on toiminut keittiön mattona. Ainoa valkoinen joka on pysynyt valkoisena niissä olosuhteissa jo pari vuotta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästäkin vinkistä! Mulla on mennyt tuo värisävy ohi. Mitenhän on, kestäisiköhän valkoisena eteisessä?

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.