keskiviikko 9. toukokuuta 2012

käsityksiä täydellisestä vaatekaapista

Onnistuin elämään yli kolmekymppiseksi lukematta minkäänlaista tyyliopasta, mutta viime syksynä ostin hetken mielijohteesta Lauren Conradin kirjan Style. Kirja on ehkä suunnattu hieman nuoremmille, mutta ihastuin sen kauniisiin kuviin ja - listafriikki tunnustaa - yksityiskohtaisiin luetteloihin. Kirja, jossa on tarkat pakkauslistat viikon rantalomalle, kolmen päivän työmatkalle, viiden päivän kaupunkilomalle ja viikonloppureissuille sekä lämpimään että kylmään ilmanalaan, ei voi olla läpeensä huono.


Voisin palata noihin pakkauslistoihin jossain toisessa postauksessa. Saatan jopa testata niitä käytännössä sopivan tilaisuuden tullen. Kirjassa on kuitenkin muitakin luetteloita, kuten Laurenin käsitys vaatekaapin kulmakivistä, tärkeimmistä jalkineista ja laukuista.

Kulmakivet:
  1. pikkumusta mekko
  2. farkut
  3. kauluspaita
  4. hame
  5. saapikkaat
  6. valkoisia ja mustia yläosia
  7. mustat korkokengät
  8. hyvin istuva bleiseri
  9. tyylikäs ulkotakki
Kengät:
  1. matalat, mukavat kengät
  2. korkokengät, ainakin yhdet mustat
  3. kärjestä avoimet korkokengät, värinä jokin naisellisen vaalea sävy
  4. näyttävät, koristeelliset kengät yksinkertaisten asujen vastapainoksi
  5. gladiaattorisandaalit korolla
  6. saapikkaat
Laukut:
  1. päivittäiseen käyttöön soveltuva tyylikäs laukku
  2. neutraalin värinen clutch
  3. iltalaukku
  4. suurikokoinen clutch, joka sopii myös päiväkäyttöön
  5. tilava laukku
  6. tilava matkalaukku, joka sopii myös käyttölaukuksi kohteessa

Sivuhuomautus: Laurenin asu takakannessa on syötävän suloinen. Mekko on Femme Noirilta.


Listoja vaatekaapin kulmakivistä ovat tehneet muutkin. Muodin huipulle -tuomaristosta tuttu Nina Garcia listaa kirjassaan "The One Hundred" 100 asiaa, jotka joka naisen vaatekaapista tulisi löytyä. Karlan postauksesta löytyy Matchbook Magazinen 50 vaatteen ja asusteen lista. Yksi omista suosikeistani on Net-a-Porterin 10 olennaisimman lista (huoh, kunpa voisinkin hankkia ne kaikki tuolta NaPista):
  1. paitapusero
  2. neuletakki/neulepusero
  3. farkut
  4. nahkatakki
  5. klassinen laukku: päivään, iltaan ja matkalle
  6. kengät: matalat, korkokengät, saapikkaat
  7. bleiseri
  8. trenssi
  9. trikoomekkoja ja -paitoja
  10. laadukkaat alusvaatteet
Jään pohtimaan, mikä on Lisbetin olennaisten lista. Palaan asiaan...

16 kommenttia:

  1. Sain tuon kirjan viime jouluna lahjaksi, kun toivoin sitä. Ahmin irjan heti lähes kokonaan, jotenkin tykästyin siihen tyyliin, miten se oli koottu. Sieltä sai ihania vinkkejä ja kuvat olivat todella kauniita. Kannattava ostos kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja pukeutumisenhan lisäksi kirjassa on meikki- ja hiusvinkkejä. Olen itsekin oppinut tuosta paljon hyödyllistä!

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoinen ja itselleni ajankohtainen postaus! Raskauden jälkeen on pian uusittava vaatekaappi, tarkoituksena olisi nyt panostaa laadukkaisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Pitänee lainata siskolta tuo Laurenin tyyliopus ja syventyä siihen. Ehkä teen itsekin postausta aiheesta, katsellaan.

    Kiitos muuten tyylikkäästä blogista, täällä ollaan ihan koukussa! Tervetuloa vastavierailulle omaan blogiini, http://villamvilla.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin sitten kun/jos olet palaamassa töihin, on varmaan mukava uusia vaatekaappiaan. Tervetuloa lukemaan, pitääpä tulla pistäytymään!

      Poista
  3. Mullakin on tämä kirja ja tykkään kyllä paljon! Olen saanut siitä niin paljon apua, suurin ehkä se, että vaatekaapissa pitää olla niitä ns. liima-tuotteita, eli simppeleitä vaatteita, jotka sitovat asun yhteen. Mun pitikin joskus tehdä oma listaus tärkeimmistä vaatteista, mutta se taisi jäädä, ehkä palaan tähän nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukisin mielelläni listauksesi! Toinen hyvä pointti tuossa kirjassa oli minusta se, että vaikka hankkiikin klassikoita, niiden ei tarvitse olla tylsiä.

      Poista
  4. Minä lainasin tuon kirjan ja inspiroiduin siitä kyllä kovasti! Itsellä on käynnissä "projekti täydellinen vaatekaappi" ja sen tueksi tuo kirja oli omiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle Lauren Conrad oli täysi tuntemattomuus ennen kirjan lukemista mutta yllätyin miten hyvin oma makuni ja Laurenin tyyli kävivät yhteen. Eli oli kyllä hyvä ostos. Meillä näyttää olevan sama projekti!

      Poista
  5. Kuulostaa kiinnostavalta. Mua tosin aina mietityttää se, että mun kaapista pretty much löytyy aina kaikki noissa listoissa mainitut vaatteet ja ihan laadukkaina versioina jopa. Miksi mulla ei ole sitten ikinä mitään päällepantavaa? :D Enkö vain osaa? Tässä olisi ehkä postausaihetta mullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sä aina osaatkin esittää juuri sen oikean kysymyksen? Noinhan se juuri on. Kirjoita ihmeessä aiheesta!

      Poista
  6. Mulla on sama ongelma, kuin Norpalla :-)

    Ja kaiken muun noissa listauksissa ostan, mutta siis: gladiaattorisandaalit korolla?! Siis mitä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli kyllä mustakin aika absurdi juttu. Ehkä Kaliforniassa - meillä kumpparit voisi lisätä niiden tilalle.

      Poista
  7. Voi, samat sanat kuin Norpalla. Mikäköhän ihme siinä on, että periaatteessa kaikki löytyy, mutta silti mukamas mitään ei ole? Hmmm. Nämä on näitä elämän suuria mysteerejä.

    VastaaPoista
  8. Kiva postaus, kiitos!
    Mä olen Norpan kanssa samoilla linjoilla. Huomaan omaavani aika kattavasti nuo kamppeet, mutta silti tuntuu, että ei se riitä :). Pitäisköhän olla jo seuraava osa tuosta kirjasta ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko meitä siis sittenkin huijattu? Oikeasti on mahdollista olla joka tilanteessa asianmukaisesti ja kauniisti pukeutunut vain, jos omistaa 30-neliöisen vaatehuoneen täynnä merkkituotteita!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.