perjantai 16. maaliskuuta 2012

every girl needs a bit of chanel


Talon lisäksi ostin myös pitkään himoitsemani Chanelin poskipunapaletin. Selittelen kulutusjuhlaa sillä, että Stockmannin kampanjasetelillä sai 20% alennusta. Kolmas ostos oli niin ikään taannoiselta ostoslistaltani, siitä lisää myöhemmin. Nyt saa shoppailu hetkeksi riittää, asuntovelallisen taakka painaa...

Chanel on kiinnostanut viime aikoina muutenkin kuin shoppailumielessä. Olen mm. lukenut Lisa Chaneyn kirjoittamaa Coco Chanelin elämänkertaa. Minulla on iso aukko sivistyksessä, sillä en ole nähnyt kumpaakaan viime vuosien Chanel-elokuvista, Coco avant Chanel tai Coco Chanel & Igor Stravinsky, joten nekin on lisätty alati kasvavalle katsottavien elokuvien listalle (satun nyt tykkäämään listoista, okei?). Lisäksi olen muodostanut pienoisen pakkomielteen Chanel-jakusta, jota vielä muutama vuosi sitten pidin tätimäisyyden huipentumana. Viimeinen naula arkkuun oli Tyylialkemistin bloggaus vintagelöydostään. Minäkin tahdon!



Ne oikeat Chanel-jakuthan sisältävät monia mielenkiintoisia ratkaisuja, chanelismeja. Materiaali on yleensä rouheapintaista mutta pehmeää tweediä tai bukleeta. Vuori on ohutta silkkiä ja se on tikattu kiinni päällyskankaaseen mahdollisimman näkymättömin ompelein. Tämä tekniikka antaa hieman tukea valuvalle tweedille mutta säilyttää kuitenkin jakun neuletakkimaisen mukavuuden. Tunnusomaisia ovat myös taskut, mielikuvitukselliset reunusnauhat, näyttävät metallinapit ja helman sisäpuolelle painoksi ommeltu ketju, joka saa jakun laskeutumaan pehmeästi ja kauniisti. Ompeluharrastajien parissa chanelismein toteutettu jakku on suosittu taidonnäyte. Minäkin haaveilen sellaisen ompelusta. Tällä hetkellä suosikkini on lyhyt kaulukseton malli 3/4-hihoin, väriksi valitsisin varmaankin luonnonvalkoisen mustin reunanauhoin.

Mutta nyt nukkumaan. Kiitos kommenteistanne edellisiin postauksiin, konsensus näyttää olevan, että tässä blogissa on tilaa myös remonttijutuille!

9 kommenttia:

  1. Toden totta tarvitsee :) Saman tyylinen jakku on mullakin etsinnässä.

    Onnea uuden kodin johdosta! Ihana kuula, että etsintänne on nyt päätöksessä. Saman aikakauden taloa olemme mekin käyneet kurkkimassa. Mutta päätöksiä ei olla vielä tehty. Sisustuksen kanssa toimisimme aika lailla samaan malliin; Modernia, mutta aikakauden tuntu saisi säilyä.
    No katsotaan nyt rauhassa, eikä myöskään tehdä hätiköityjä päätöksiä.

    Mutta joka tapauksessa onnea teille! Mielelläni luen koko paketin samasta blogista, uskon, että sun kokonaisuus toimisi mahtavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia! Tsemppiä teille kodin etsintään. Olisipa hauskaa, jos teilläkin olisi 70-luvun kohde!

      Poista
  2. Kuulostaapa tutulta. Eilen myös käytin Stoccan -20% alennuskupongin, mutta Diorin luomiväripalettiin. :D Ihana tuo sinun Chanelin poskipuna paletti. Minua myös kiinnostaa Chanel jutut ja pitäisi itsekkin katsoa nuo leffat.

    Mielenkiinnolla lukisin remonttijutuistanne ja varmasti ne tännekkin blogiin mahtuu. Itse olen pohtinut samaa, että kirjoittaisinko omaan blogiini uudesta kodistamme vai tekisinkö oman blogin? Kun aikaa ei kahteen blogiin riittäisi, niin saatan nykyisessä blogissa uudesta kodista kertoa. Yksityisyyden vuoksi vielä mietin, että mitä ja milloin.. Talon takia asuinpaikka yms. olisi suht helposti etsittävissä sitten jatkossa yms.
    Ihanaa viikonloppua sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samoja yksityisyysasioita olen pohtinut. Olen ajatellut, etten postaisi julkisivukuvia ja pohjaratkaisunkin suhteen olen vähän kahden vaiheilla. Toisaalta tuntuu hölmölle kirjoitaa remontoinnista, jos ei näytä mitään!

      Poista
  3. Oi, oon niin samaa mielta - every girl needs a bit of Chanel!
    Ostin pari vuotta sitten ihanat mustat Chanelin balleriinat - viela kun raskis kayttaa niita...

    Mukavaa sunnuntai-iltaa!
    Tibs
    shoptravelfood.blogapot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, ne ovat varmasti ihanat! Mutta tosiaan tulee varmaan harvoin pidettyä:)

      Poista
  4. Voih, olen kuolaillut tuota poskipunaa jo hyvän tovin, käyttänyt nykyistä poskipunaani posket punaisina jotta saisin hyvän syyn ostaa tuon ihanuuden! Se on vaan niin herkku :)

    VastaaPoista
  5. Jestas miten kiva blogilöytö, jään lukemaan hetimiten!

    M likes.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.