lauantai 14. tammikuuta 2012

minä juon nyt teetä

Tänäänkin on mennyt aika monta kuppia.






Teekannuksi ja -keittimeksi on valikoitunut Bodumin lasinen kannu, joka on alunperin tarkoitettu kahvin valmistamiseen mutta palvelee ihan hyvin myös nykyisessä tehtävässään. Teelehdet tahtovat kuitenkin uida tuonne pohjasiivilän väliin. Meillä on vuosien saatossa ehtinyt olla useita eri teenkeittimiä, myös ns. automaattikeittimiä, mutta ne ovat kaikki osoittautuneet epätyydyttäviksi ja sittemin hajonneet kovassa käytössä.

Unelmieni teekeittimeltä toivoisin:
  1. riittävä tilavuus eli keittää enemmän kuin kolme kupillista kerrallaan
  2. soveltuu myös vihreän teen valmistamiseen ts. ei kaada kiehuvaa vettä teelehtien päälle
  3. helppo pitää puhtaana, kannun voi laittaa tiskikoneeseen
  4. lisäpisteitä nopeudesta ja helppokäyttöisyydestä
Koska sopivaa keitintä ei ole löytynyt, mennään manuaalisella menetelmällä.


Itse asiassa unelmieni teenkeitin on olemassa. Sen valmistaja on Braun, ja keitin muistuttaa pitkälti ihan tavallista kahvinkeitintä sillä erotuksella, että suodatinpussin pesässä on paikka teesiivilälle. Tällainen ihme löytyy anoppilastani, jossa myös juodaan ahkerasti teetä. Universumin parhaan teenkeittimen valmistus on kuitenkin loppunut jo monta vuotta sitten, joten niitä ei saa enää mistään!


Teelaatujen suhteen en ole erityisen valikoiva: sekakäytän hieman vuorokauden ajasta riippuen mustaa, vihreää ja valkoista teetä. Joskus iltaisin saattaa mennä myös rooibosta. Perusmerkkinä kannan marketista Nordqvistiä mutta silloin tällöin tarttuu pikkuputiikeista mukaan muitakin merkkejä. Näitä kuvia varten keitettiin Nordqvistin Valkoista tiikeriä.

12 kommenttia:

  1. Minä juon myös todella paljon teetä ja tällä hetkellä valmistan teen isoon Taika-mukiin käyttämällä ihan perinteistä siivilää ja vihreää irtoteetä. Minulla on tuo samainen Bodumin kannu, mutta siinä tee tulee jo vähän liiankin vahvaksi, jos seisoo liian kauan kannussa. Bodumilla on hyvä teekannu, jossa siiviläosan saa nostettua pois, kun on hautunut tarpeeksi. Minulla oli sellainen aikaisemmin, mutta hajosi enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta. Nyt harkitsen Magisson uutuusteekupin hankkimista. Koekäytin sitä kampaajalla ja oli kyllä periaatteessa ihan näppärä, mutta sen verran iso, että vaati juomiseen kaksi kättä... :)

    Minun suosikkini ovat Clipperin vihreä luomuirtotee, Clipperin vihreät ja valkoiset (maustetut) pussiteet ja Twiningsin perinteinen Vihreä tee ja sitruuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiedän tuon mainitsemasi teekannun, se on se pyöreä eikö? Niitäkin meillä on... itse asiassa kaksi, ja molemmista on hajonnut muovisen sisäsiivilän toinen pidike:(

      Magissonin kuppi on ihana, mutta silloin täytyy tietysti malttaa tyytyä vain kupilliseen, hih.

      Poista
  2. Uusi lukija ilmoittautuu! Rakastuin blogiisi ensisilmäyksellä. Ihania, isoja ja silmää miellyttäviä kuvia, teksti yksinkertaista mutta mukaansa tempaavaa. Tervetuloa blogimaailmaan ja ihanaa alkavaa uutta vuotta. Kohti kesää mennään! Kevättä ja keltaisia tulppaaneja odotellessa. :)

    -Inanaa-
    http://whitefresh.blogspot.com
    [sisustamista valkoisella & lifestylea]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista:) Katsotaan kuinka minun käy, koen olevani niin aloittelija tässä blogitouhussa.

      Poista
  3. Meiltä löytyy sama Bodumin kannu, jota olen käyttänyt ainoastaan kahvin laittoon. Täytyypä kokeilla sitä myös teen valmistamiseen. Kun minuun iskee oikein paha lakritsin/karkin himo nautin kupin Clipperin liquorise teetä. Suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän vasta ihmeaine on, jos karkinhimoon tepsii - pitää kokeilla!

      Poista
  4. Minulla on sama keitin käyttämättömänä kaapissa. Taytyykin kokeilla miten sillä onnistuisi teen valmistus!

    VastaaPoista
  5. Kiva löytää uusia blogeja, tämä sinun vaikuttaa hyvältä! :) Itselleni myös kuvat tekevät pitkälti blogin napakoilla jutuilla varustettuna, millaisella kameralla muuten kuvailet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minulla on Canonin aivan perusjärkkäri EOS 1100D. Joululahjaksi saatu 50/1,8 -objektiivi on ollut ahkerassa käytössä näin hämärällä.

      Poista
  6. Täälläkin on ollut jo usean vuoden ajan teekannu etsinnöissä, ei nyt mitenkään aktiivisesti, mutta kuitenkin. Eipä ole täydellistä tullut vastaan ja ne vähemmän hyvätkin jää helposti sitten kaapin perälle. Tällä hetkellä mennäänkin ihan sellasella pikkuisella pallosiivilällä, jossa ne saksimaiset ottimet, mikä sen oikea nimi nyt on? Itse juon melkein aina vihreää teetä niin ei tule ainakaan liian kitkerää tuolla tekniikalla. Ehkä me löydetään vielä se täydellinen keitin!

    ps. blogisi on todella upea, kuvat ja kaikki korkealaatuisia, pidän tosi paljon!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cherry:) Pallosiivilä on tosiaan kätevä, kun haluaa keittää kupillisen teetä. En mäkään tiedä sen oikeaa nimeä!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.