torstai 6. kesäkuuta 2013

ilman kuivauskaappia


Yläkaapittomien keittiöiden myötä on menetetty on eräs suomalaisten keittiöiden erikoisuus, astiankuivauskaappi. Meilläkään ei sellaista ole. Aluksi ajattelin, etten pysty olemaan ilman, mutta yllättävän hyvin kuivauskaapittomuus on sujunut. Ylipäätään tiskaan käsin vain välttämättömät, kuten puuesineet ja paistinpannut, ja pistän tiskikoneeseen kaiken muun viinilaseja myöten. Muistelen sitä paitsi, että enimmäkseen kuivauskaappi taisi edellisissä kodeissa olla täynnä sinne unohtuneita muovirasioita, pulloja ja muuta roinaa.

Kun kuivauskaappia ei ole, kuivausliina on ahkerassa käytössä. Keittiöliina ja käsipyyhe piiloutuvat meillä tuollaiseen ulosvedettävään vaunuun, jossa ne saa myös ilmavasti kuivatettua.


Kaunisteen Sokeri-kuosinen pyyhe löytyi niinkin odottamattomasta paikasta kuin Prisman Eat & Joy -maatilatorilta. Olen ihaillut merkin tuotteita ja erityisesti näitä kauniita promokuvia jo aiemmin, mutta vasta kohtaaminen tavallisella kauppareissulla yllytti ostopäätökseen. Meille mahtuisi lisääkin kauniita keittiöpyyhkeitä, mistä mahdan löytää seuraavan?

17 kommenttia:

  1. Mä olen kans kyseenalaistanut kuivauskaapin tarpeellisuuden niin pitkään kun meillä on ollut tiskikone. Sitäpaitsi Teeman isommat ruokalautaset eivät istu yhdenkään vuokrakämpän kuivauskaapin ritilöille! Meilläkin kuivauskaapista löytyy juurikin epämääräisiä muovikuppeja ja muuta roinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta... tosin mulla on ollut sitäkin ongelmaa, etteivät isot ruokalautaset mahdu monien tiskikoneidenkaan ritilöihin:(

      Poista
  2. Minä tiskaan käsin ja siltikin mietin, josko kuivauskaappia ihanampi oli se sellainen pöydälle aseteltava kuivausteline (tietty vähän romanttisena ja vaaleana). Kuivauskaappi on ihan sieltä itsestään, ärsyttää kun vedet valuu pitkin käsiä ja lattioille ja aina on suunnilleen kainalotkin märkinä :D

    VastaaPoista
  3. Meilläkin kuivauskaappi on vain pannujen ja puuastioiden ja niiden ei koneeseen laitettavien astioiden kuivauspaikka. Itse olen ottanut tavaksi vähintään samalla kun tyhjennän koneen, tyhjennän myös kuivauskaapin. Meillä on siellä aina yleensä tilaa. Eikä siellä oikeestaan säilytetä moniakaan asioita. Kahvinkeittimen osat kun huuhdellaan/pestään joka kerta niin ne kuivuvat aina kaapissa, samoin mitta jolla kahvivesi laitetaan koneeseen. Itse en nyt osaisi kuvitella olevani ilman kuivauskaappia. Mutta jos sitä ei olisi niin tottuisi siihenkin. Sitten kuivalisi astiat heti kuten sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kuten kirjoitin, ilmankin on pärjännyt. Mutta kyllä se kaappi monin tavoin on kätevä. Itse kaipaan tiskikaappia tällä hetkellä eniten kierrätykseen menevien nestekartonkien (maito- ja jogurttipurkit) kuivaamiseen huuhtaisun jälkeen.

      Poista
  4. Olen paljonkin miettinyt kuivauskaapin tarpeellisuutta viime aikoina kun yritän hahmotella tulevaan taloon keittiötä. Pystynkö elämään ilman sitä vai tuleeko ikävä heti... Maailmalla asuessanikin kaipasin sitä joten voi olla hankalaa ;) Kuivauskaappi on taasen ainoa syy miksi ottaisin yläkaappirivistön. Decisions decisions :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankalaa on, hankalaa:) Luulen kuitenkin, että yläkaapit ja tiskikaapit sen myötä tekevät vielä paluun nykyisen yläkaapittoman muodin jälkeen.

      Poista
  5. Pärjäillään ilman, vaikka tiskikonekin on ollut rikki jo jonkun aikaa. Vähän on kyllä joutunut mielikuvitusta käyttämään että on saanut kaikki astiat kuivumaan. Mutta siltikään en sitä rojunkerääjää kaipaa. Ja niin kuin Liv sanoi, on tosi rasittavaa kun kainaloihin valuu vettä kun laittaa astioita kuivauskaappiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, toi kainalojuttu oli loistava pointti:) Ehkä siis sellainen pöytäteline on kuitenkin paras, jos esilläolo ei haittaa.

      Poista
  6. Meidänkin keittiöstä kuivauskaappi puuttuu. Keittiö on edellisten asukkaiden remontoima ja ennen kuin muutettiin tänne olin varma, että me tullaan sellainen asentamaan asap. Nyt kun tässä ollaan vuosi asuttu, en ole sitä juuri kaivannut. Enemmän tykkään tuosta lasisesta avohyllystä (jonka paikalla kuivauskaappi olisi jos olisi) johon saa astioita kivasti esille.

    Toisaalta kun joskus toivottavasti pääsen suunnittelemaan itse meille keittiön, haluan sinne siltikin luultavasti pienen kuivauskaapin. Joskus olisi kiva nostaa joku kipponen sinne pois silmistä, jos ei heti ehdi pyyhkeellä kuivaamaan. En muutenkaan ole yläkaapittomien keittiöiden kannattaja (tai siis itselleni en sellaista haluaisi), koska haluan runsaasti säilytystilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja sinulla. Ja kuten tuossa ylläkin mainitsin, luulen yläkaapittomuudenkin olevan taas yksi näistä kuuluisista trendeistä.

      Poista
  7. Samoilla linjoilla ollaan edellisten kommentoijien kanssa,kaappi kerää erinäisiä muovikippoja luvattoman määrän eikä se nyt niin kovin kätevä ole,joka paikka märkänä vaan. Mutta huomio kiinnittyi ihanaan keittiön hanaan,minkä valmistajan/tuotenumero tuo kaunokainen on?
    Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ellen, kyseessä on tämä Moran hana:
      http://www.taloon.com/keittiohana-mora-mmix-k6-pesukoneventtiilein/LVI-6261179/dp

      Poista
  8. Meillä on kuivauskaappi ja se toimii hyvin tuttipullojen kanssa kun ne pitää saada kuivumaan. Siinä asiassa kuivauskaapista on ollut apua ja tulevan talomme keittiöön tulen ottamaan kuivauskaapin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OMG, kohta se tuttipullorumba alkaa taas meilläkin...

      Poista
  9. Kuivauskaappi - kuinka sua kaipaan! Olen asunut Englannissa jo melkein 30 vuotta ja tehnyt uusiksi monta keittioo (ilman kuivauskaappia, tietty). Nyt olemme muuttamassa toivottavasti 'viimeiseen' omakotitaloon ja keittioremontti on tulossa. Olen etsinyt kuvia kuivauskaapeista ja yritan saada takalaisen remonttimiehen ymmartamaan kuinka hyva ja tarpeellinen keksinto se on. Ja taysin suomalainen. Menee perille tai ei, kuivauskaappi tulee uuteen keittioon!!!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.