lauantai 30. marraskuuta 2013

adventtivalmisteluja

Aloitin jouluhengen loitsimisen kynttilä- ja glögiostoksilla sekä tietysti hankkimalla valkoisia hyasintteja. Viikonlopun tavoitteena on myös saada jouluvalot Claes Ohlsonin paperikassista olohuoneen kattoon.


Kai te olette jo kaikki kuulleet minun sanovan, että lempijuhlapyhäni on pääsiäinen? Se sisältää useimmat joulun hyvät puolet ilman ikäviä lieveilmiöitä. Niistä sain esimakua tämän lauantaipäivän markettireissulla. Ensin taisteltiin parkkipaikoista (keski-ikäinen rouvashenkilö kurvasi paikan edestäni) ja sitten jonotettiin pullonpalautusautomaatille (epäreilut jonotusjärjestelmät saavat sappeni aina kiehahtamaan). Kaupassa hamstrattiin adventtisuklaita kuin viimeistä päivää, ja kun huomasin kassajonossa unohtaneni maidot, mikään ei olisi saanut minua enää kääntymään takaisin taistelutantereelle.

On aivan mahdottoman hyvä idea, että vuoden pimeimpään aikaan sattuu juhla, johon liittyy kynttilöiden polttelua, perhettä, ystäviä, suklaata ja pörröisiä villapaitoja. Joka vuosi mietin, miten voisin sulkea joulun ikävät lieveilmiöt ulkopuolelle. En ole onnistunut siinä kertaakaan ja perheellistymisen myötä ralli tuntuu muuttuvan vuosi vuodelta hullummaksi. Huomaan huokaisevani helpotuksesta, kun ollaan tammikuun loppupuolella ja viimeinenkin alennettu led-valosarja on korjattu kauppojen hyllyistä pois.

Mutta lupaan, että tämä oli viimeinen nurinani tältä erää. Joulukuun puolella minäkin yritän rakentaa hyvää mieltä ja ottaa hieman rennommin kuin tämänpäiväisellä kauppareissulla. Ja ehkä tänä jouluna onnistun tekemään juhlasta enemmän itseni näköisen.



Illaksi on vielä tällainenkin projekti... joulukalenterihan se siinä. Huomenna saa avata ensimmäisen luukun!

14 kommenttia:

  1. On niin totta tuo joka viikkoinen taistelu maitolitroisoista markettimarkkinoilla.... Onnea on nykyisin ainakin prismassa saatavilla oleva noutopiste. Nykyisin riittää, että aloittaa nettiostosten teon toissapäivänä, niin kymmenen pussia seuraavan viikon ruokia on noudettavissa perjantainkin ruuhkassa. Parkkipaikasta tosin joutuu edelleen kisaamaan. Kolme pientä osaa nykyisin käyttäytyä kaupoilla, kun hyllymetrejä ei joudu mittaamaan enää joka viikko. Kiva löytää tuttu täältä blogistaniasta! Kaunis blogi sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule, juurikin kyseisen kauppareissun jälkeen todettiin miehen kanssa, että ruokaostosten teko netissä olisi nykyaikaa. Me oltaisiin valmiita maksamaan siitä kotiinkuljetuksestakin, mutta sitä lähiprisma ei vielä tarjoa. Ajateltiin kuitenkin testata muutamaa palvelua (Alepa, Prisma) ja mietin, että siitä voisi mainita jotain täällä blogissakin.

      Tervetuloa lukemaan! Mistä me tunnetaan? Profiilikuvauksesi perusteella mulla on ainakin yksi veikkaus...

      Poista
    2. Prisman noutopalvelu Kannelmäessä on ollut huippuhyvä. Pientä säätöä silloin tällöin on, mutta pääosin järjestelmä toimii. Vahingon sattuessa (esim. tuotteiden parasta ennen -päivämäärät) ovat kohtuuttoman lähellä korvauset ovat olleet asialliset.

      Kuva kertoo joo residenssimme muutaman vuoden takaa. Yhteisten ystävien kanssa ollaan harrastettu mm. haamuja. Arvannet varmaan nyt.

      Poista
    3. Hehe, kuinka voisin unohtaa! Testattiin eilen tuota Kannelmäen noutopistettä ja tykkäsin kovasti. Kirjoitinkin siitä jo blogiin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Meillä on kalenterienkelin essu hukassa, joten tonttu piilotti vinkkinsä kummitädin tuomien lego-kalenterien sisälle. Löytyy kai ne pikkuyllätykset näinkin. Meillä siis tonttu piilottaa aina lahjat jonnekin ja jättää vihjeen kalenteriessun taskuun.

    Ihanaa adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten kiva idea! Tuollainen voisi olla meilläkin hitti ensi jouluna, kun poika on vähän isompi.

      Poista
  3. Mulla hyasintit kaupassa, kalenterin sain justiisa tehtyä. Glögi olis poikaa-->kaupassa sekin. Mukavaa joulukuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi en ole ainoa, jolla kalenterin teko jäi viime tinkaan. No, illan uurastus palkittiin ja tuossa seinällä kalenteri nyt komeilee. Mukavaa adventtia, onneksi se joulu tulee joka tapauksessa!

      Poista
  4. Virkistävää, että välillä joku nurisee joulusta, hehkutusta saa kuulla ihan tarpeeksi! Olen myös lieveilmiöistä ahdistuja ja aloin jo hikoilla pelkästään kun luin kauppareissustasi. Tänä vuonna päätin vältellä ahdistumista entistä selkeämmällä toimintasuunnitelmalla esimerkiksi tilaamalla lahjat ajoissa netistä.

    Hirmuisen kaunista teillä ainakin on! Meillekin muutti valkoiset hyasintit ja ikkunaan iso tähti. Ja mieleni alkoi heti tehdä vaaleaa glögiä kun näin kuvat, että ehkä en minäkään ole täysin menetetty tapaus joulumielen suhteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaalea glögi on just sopivan pehmeä lasku juhlasesonkiin tällaisille lievästi jouluangstisille olioille :)

      Poista
  5. Itse olen joulufiilistelijä, kunhan muistan pysyä koko joulukuun kaukana supermarketeista! Kauppareissut hoituvat pienemmässä kaupassa ilman ruuhkaa ja joululahjat ostetaan netistä. Mua ei saisi jouluaattoa edeltävänä lauantaina aseella uhatenkaan jouluryysikseen kaupungille tai marketteihin. Onneksi joulu saa olla juuri sellainen, kun jokainen haluaa. Villasukat, viltit, kynttilät, glögi ja läheiset ovat se juttu, muut menkööt marketteihin! ;)

    Sinun joulusi siellä näyttää todella kauniilta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Onneksi nyt äitiyslomalla on mahdollisuus katsoa, milloin sinne kaupoille menee. Ei tarvitse yrittää perjantain pahimmassa ruuhkassa:)

      Poista
  6. Äänestän myös nettikauppojen puolesta ennen joulua :) Shoppailua rauhassa, ilman rinkuttavaa joulumusiikkia ja ostoskärryillä jyrääviä ihmisiä. Kotosalla voi olla "ostoksilla" villasukat jalassa kynttilän valossa. Täytyykin tästä lähteä hakemaan "lähellä" -paketti Siwasta (=joululahja itselle, kattolamput) ja siten välttää myös postin ruuhkat. Pakettiautomaatti on myös ehdoton ruuhkan vastaisessa taistelussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amen. Mun ongelma on vaan tämä mattimyöhäisyys - siinä vaiheessa kun tajuan, että lahjatkin pitäisi hankkia, toimitukset tikittävät jo vuotta 2014. Jos tulevana viikonloppuna tsemppaisi nettiostosten kanssa, ehtisikö saada lahjat pakettiin ennen joulua?

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.