maanantai 18. marraskuuta 2013

annaleena leino copycat

Aurinkoista maanantaita! Palaan vielä aiempaan kodinhoitohuonepostaukseen ja erityisesti tähän kuvaan:


Kodinhoitohuoneessa on sellainen puute, että seinänaulakkojen lisäksi ripustustilaa ei ole lainkaan. Kuvassa näkyvä pöytätaso on pari metriä pitkä ja sen yläpuolinen tila tyhjä. Vaikka pyykit meillä kuivataankin enimmäkseen kuivausrummussa, jonkinlainen ripustusmahdollisuus esimerkiksi henkareille ja märille pyyhkeille olisi paikallaan.

Muistanette myös viime kesän asuntomessuilta Maja-talon kodinhoitohuoneen (kuva: Scandinavian Deko). Tilan katseenvangitsijana toimivat mustat vaatetangot ovat Annaleena Leinon käsialaa.


Tangot ovat jääneet muillekin mieleen, ainakin Kerttu on kirjoittanut aiheesta. Yhdessä on sitten yskitty tuotteiden hintalapuille. Periaatteeni on, että designista, jota ei ole tehty halpatuotantona, voi vähän maksaakin, mutta lähes kolmesataa euroa taivutetusta metallista taitaa olla minulle liikaa. Jos esimerkiksi Ikea valmistaisi näitä, hinta olisi varmaankin jotain 7,90 e - ja senhän tiedämme miksi.

Mies katseli kuvaa ja totesi, että siinähän on metallista vesijohtoa taivutettu kulmapuristimilla, hitsattu ja maalattu. "Annat mulle vaan mitat." Kovin helpolta kuulostaa, saapa nähdä... Mitä mieltä olette tällaisesta kopioinnista omaan käyttöön: säälittävää fuskaamista vai viisasta omatoimisuutta?

37 kommenttia:

  1. Omaan käyttöön tehtäessä erittäin järkevää omatoimisuutta! :D Tuohon sopisi upeasti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa olisi kyllä paikka kuin luotu jollekin ripustimelle!

      Poista
  2. Viisasta omatoimisuutta, do it! :)

    VastaaPoista
  3. Kaupallisesti suoraan kopiointi olisi arveluttavaa, mutta omaan käyttöön sovellettuna ihan järkevää. 300€ on todella aika suolainen korvaus noin yksinkertaisesta tuotteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olisi kiinnostavaa tietää, mistä kaikesta kulut tulevat. Onko käsityön määrä todella niin suuri?

      Poista
  4. Mutta mistä nuo laatikostot ovat ja mitä niissä on sisällä? Juuri tuon tapaisia etsin likapyykin hallintaan!

    Mukavaa uutta viikkoa :)


    T. elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko noita meidän kodinhoitohuoneen valkoisia laatikostoja? Ne ovat itse asiassa samaa sarjaa kuin keittiömme kalusteet, valmistaja on Keittiö.net. Likapyykki löytyy meiltä kaapissa olevista metallilankakoreista, noissa laatikoissa säilytetään siivousaineita, ompelu- ja silitystarvikkeita, kukkaruukkuja ja kaikkea muuta tärkeää...:)

      Poista
  5. Olen myös samaa mieltä, että soveltuvin osin omaan käytöön ok.Ei siis säälittäävää fuskaamista:)
    Niin onhan nuilla aika suolanen hinta...

    VastaaPoista
  6. HInnan vuoksi minäkin jäin pohdintaosastolle. Mutta ehdottomasti kannatan DIY-vaihtoehtoa, varsinkin jos osaamista löytyy ihan omasta osoitteesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas vielä nähdä kuinka mies lunastaa odotukset. Tuota projektia tosin seisoo jo muutama jonossa odottamassa...

      Poista
  7. Itsekin kopioisin. Kova hinta, joten mielestäni perusteltua tehdä itselleen omakätisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin ajattelisin: itselle tekeminen ei haittaa. Peeta tuossa alla tosin esittää mielenkiintoisen näkökulman bloggarin vastuusta.

      Poista
  8. Tässä kohtaa minäkin olisin valmis fuskaamaan, se verran kova hinta alkuperäisessä tuotteessa on. Jännä nähdä lopputulos! Meilläkin olisi kovasti tarvetta vastaavalle ratkaisulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi, että jollain taholla olisi kova kiusaus ryhtyä valmistamaan tällaista tuotetta edullisemmin hinnoin...

      Poista
  9. Tokihan tuotteessa maksaa muukin kuin vain se materiaali. Sen suunnitteluun on käytetty aikaa, valmistajat etsitty, materiaalikustannukset, palkka tekijälle, markkinointikulut, nettikaupan pyörittäminen, kuljetus + pakkaaminen, kaikki tämmöiset pitää ottaa huomioon.

    Ainahan jengi on tehnyt omaan käyttöönsä omakätisesti tuotteita, jotka ovat saaneet "inspiraation" jostain tietystä tuotteesta. Mutta sitten voisi ehkä miettiä että jos siitä sitten samalla vaivalla tekisikin ihan oman version, eikä ihan samanlaista. Silloin olisi kyse inspiraatiosta eikä kopioinnista. Tosin yleensä jos tekee sen oman version niin yleensä se on joka tapauksessa hieman eri näköinen.

    Ja oikeastaan mietin myös sitä että jos se kopioitu tuote näkyy blogissa, se on vähän julkisempi homma kuin vain omaan kotiin tekevä, mutta ei-bloggaavan henkilön tuotos.

    Jos arvostaa jonkun muun tekemää suunnittelutyötä niin kyllä näkisin että silloin myös pitäisi maksaa jos sen tuotteen haluaa kotiinsa.

    Tämmöisiä ajatuksia muotoilun opiskelijalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toit hyvää näkökulmaa esiin. Me kuluttajat emme välttämättä "hoksaa" ajatella kokonaisuutta vaan tuijotamme sitä hintaa.

      Poista
    2. Kiitos Peeta hyvästä ja asiantuntevasta kommentista. Mielenkiintoinen myös tuo ajatus, että onko blogia kirjoittavalla tässä jonkinlainen vastuu. Jos rautalangan vääntämiseen täällä päässä ryhdytään, ei lopputuloksesta varmaankaan tule täysin identtistä jo ihan omien taitojen vuoksi. Toisekseen mittasuhteita on pakko muuttaa hieman, koska tilaa ei ole yhtä paljon kuin Ladossa.

      Poista
  10. Jos kotoa löytyy osaava mies, joka osaa saman tehdä, niin ehdottomasti niin! Täälläkin on mies tehnyt monia toiveita meille kotiin ja siten on säästetty jopa tuhansia euroja! :)

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkkuja siis kotireiskalle sinne päähän! Mulla on välillä näitä "sähän voisit tehdä..." -ideoita sen verran paljon, että mies voisi hyvin jäädä kokopäiväisesti kotiin niitä toteuttamaan:)

      Poista
  11. Kyllä, hinta on naurettava "käsityön määrään" nähden, joten ilman muuta osaava mies hommiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olisi mielenkiintoista nähdä tuo Annaleenan tuote luonnossa ja tarkastella sen tekotapaa! Voihan olla, että se on jotenkin poikkeuksellisen hienostuneesti toteutettu...

      Poista
  12. Hinta on aika suolainen (ajattelen omaa tän hetkistä tilannetta) Jos osaamista löytyy niin ilman muuta DIY.
    En tiedä onko muilla lukijoilla sama ongelma, mutta minulla näkyy tausta mustana (canon kamera) ja musta tekstisi ei siis näy ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! Itselläni näkyy tausta ihan normaalina mainoksienkin kanssa, mutta pitää tarkastella blogin koodia, olisiko jokin tausta unohtunut läpinäkyväksi.

      Poista
  13. Niin... Peetalla oli hyviä mietteitä.

    Minulla on työn alla monitoimitaulu, jossa oikeastaan yhdistyy Uten Silo ja Kotodesignin magneettiliitutaulu. Näiden yhdistäminen johtuu omasta tarpeesta; kumpikaan ei yksinään täyttäisi toiveitani, joten on tehtävä itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, kiinnostava projekti! Ja kyllähän inspiraation hakeminen tuotteista on sallittua ja yhdistely jopa toivottavaa.

      Poista
  14. Omaa tekemään vaan! Perusteltua myös jo ihan siksi, että saat sitten varmasti oikean kokoisen tuotteen juuri tuohon tilaan. Tässä tuotteessa hinta on todellakin melko korkealla. Toki olisi siis suotavaa ettei tuotetta kopio ihan täysin suoraltaan kaikkia mittoja ym. noudattaen, mutta noin yksinkertaisen tuotteen kohdalla variointi ja oman leiman saaminen tuotteeseen voi olla melko haasteellista.

    Itselläni kävi juuri hieman samat asiat mielessä kun olin löytänyt sisustuskuvasta inspiraation seinäkalenteriin, jonka myöhemmin toteutin itse, kun en silloin löytänyt sen alkuperäiselle lähteelle. Niinhän siine sitten kävi, että tuo alkuperäinen löytyi lopulta sattuman kautta. Eroavaisuuksia kalentereissa on, mutta missä menee kopioimisen raja? Kalenterista löytyy postaus blogistani, mutta pohdintaa tuosta kopiomis kysymyksestä ei sillä löysin tuon alkuperäisen vasta kun olin ehtinyt omani toteuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kysehän on lähinnä etiikasta, lainopillisesti ajateltuna omaan käyttöön kopioinnissa ei ole mitään tuomittavaa. Ja onhan kautta aikojen ommeltu esimerkiksi vaatteita itselle ottaen mallia suurten muotitalojen luomuksista.

      Pitääpä mennä kurkkaamaan blogiisi tuota kalenteria!

      Poista
    2. Mikä muuten sun blogi on? Profiilisi on salattu, joten en löydä sitä sen kautta.

      Poista
    3. Enpäs tiennytkään että profiilissa oli tuollainen ongelma. Nyt sen pitäisi kuitenkin näkyä eli kiitos kun huomautit! http://oui-moments.blogspot.fi/2013/11/mmxiv.html tuossa vielä linkki suoraan siihen kalenteriin!

      Poista
  15. Ihan mahtava mies sulla :D Tää on todellakin kinkkinen kysymys, siis toisten ideoiden kopiointi, mutta näkisin sen olevan ihan ok, jos tekee omaan käyttöön. Niistä tulee yleensä erilaisia ja persoonallisia ratkaisuja. Mutta ymmärrän kyllä sitäkin, että haluaa tukea suunnittelijoita (ja koko sitä ketjua) ostamalla ihan suolaiseenkin hintaan jotain tuotteita. Kaupan halvempia kopioita en mielllään ostais, jos aitokin on käden ulottuvilla.

    Itsekin olen miettinyt meille makuuhuoneeseen tuollaista putkijuttua kattoon, mutta vähän omanlaisena toteutuksena. Se jää kyllä ens vuoteen (tai elämään :). Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eipä tällekään putkijutulle ole vielä deadlinea määrätty. Pitäis saada ensiksi jouluvalot kattoon ja sauna valmiiksi...

      Poista
  16. As long as it's for your own use I think it's ok...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks for the comment:) That's what I think as well...

      Poista
  17. Tottakai itselle voi ja kannattaa tehdä itse! Silloinhan pystyy hieman säätämään mittojenkin suhteen eli saa juuri omaan tarpeeseen sopivan korkuiset ja pituiset tangot. Se vasta ärsyttää, jos ei vaikka yletykään ripustamaan mitään tai toisaalta jos ripustettavat laahaavat pöydän pintaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Nuo alkuperäiset tangot ovat meille liian korkeat. Tilaahan ei ole läheskään niin paljon kuin Ladossa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.