perjantai 7. joulukuuta 2012

nämä tyhjät nurkat

Tänään ryhdyimme uudella talolla tositoimiin. Päivä alkoi lumitöillä (oli mahtava tunne paiskoa lumitöitä oman talon pihassa, mutta epäilen vahvasti, säilyykö tunne maaliskuuhun). Sisällä minä jatkoin siivouspuuhissa ja mies seinien paikkamaalauksen kanssa. Muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta sisätilat ovat valmiit, eikä meillä ole tarkoitus tehdä niissä suuria muutoksia.

Otin talolta myös ensimmäiset kuvat päivänvalossa. Niissä näkyy kodin paraatipaikka: keittiö, ruokailutila ja olohuone, jossa on korkeat ikkunat ja katto auki yläkertaan. Tilan keskellä on kaakeloitu takka, jossa on luukut sekä ruokailutilan että olohuoneen puolelle.





Talon sisustus on moderni, skandinaavisen vaalea muutamin tummin tehostein - moni valinta on sellainen, jonka olisin voinut tehdä itsekin. Myönnetään kuitenkin, että kun aloimme katsella näitä uudempia valmiita remontoitavien sijaan, vaadittiin melkoinen asennemuutos. Remonttia suunnitellessa olin ehtinyt luoda varsin tarkan mielikuvan unelmieni kodin laattavalinnoista, parketin sävystä ja tilaratkaisuista aina ulkoseinän rappaukseen. Kohteisiin saattoi mennä tutustumaan kiinnittäen huomionsa vain talon sijaintiin, tonttiin, pohjan muunneltavuuteen sekä rakenteisiin ja niiden kuntoon - keittiön kaapeista ei tarvinnut olla huolissaan. Uudemmissa kohteissa tarjolla on puolestaan koko paketti. Sen verran säästäväinen ja ekologinen kuluttaja minussakin asuu, että alle kymmenen vuoden ikäisten kaapistojen tai parketin repiminen irti vain siitä syystä, että ne eivät miellytä silmää, tuntuu suurelta haaskaukselta.

Viikonloppuna jatketaan ja viedään varmaan ensimmäiset muuttolaatikotkin. Onpa jännää päästä jälleen näkemään kellarikomerossa puolitoista vuotta seisoneiden laatikoiden sisältö...

50 kommenttia:

  1. Näyttääpä kauniilta! Ihanan valoisaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ikkunapinta-alassa tosiaan löytyy... omasta mielestäni parasta on, että valo tulee nyt monesta suunnasta - kuvaamisen kannalta paljon helpompaa:)

      Poista
  2. Kertakaikkiaan ihana kodinalku teillä!

    VastaaPoista
  3. Wautsi, tosi upea! Tuollaisen näkeminen nostaa kyllä sellaisen sisustushimon. Tuonne on kiva varmasti lähteä laittamaan huonekaluja ja muita sisustusjuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tyhjä vaalea tila inspiroi, toisaalta aiheuttaa myös pakokauhua. En halua mokata tätä!

      Poista
  4. Näyttää aivan upealta! En todellakaan malta odottaa, että näen sisustuskuvia!

    P.S. Kahdeksan vuoden kokemuksella rivitalossa, jossa lumityöt tehdään itse, asuneena sanon: Sorry to say, parin kuukauden päästä kiroilet jo raskaasti joka kerta, kun lunta tulee. :D Mutta jos teillä on okt tai ainakin lääniä ympärillä, niin teillä on tietty aina se mahdollisuus, että hommaatte lumilingon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOL, joo ei kestänyt kauan (varsinkaan näillä sademäärillä) että lumentulo alkoi ottaa aivoon. Saa jo riittää!

      Poista
  5. Kauniit tilat, ja nuo puitteet mahdollistavat melkein millaisen sisustusfiiliksen tahansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ehkä vähän hämmentyneenäkin tuumailen, mitä nyt pitäisi tehdä. Tilaa on yhtäkkiä niin paljon aiempiin koteihimme verrattuna.

      Poista
  6. Ihanan valoisaa, se on aina se, joka aiheuttaa ihastuksen huokailuja! Ja valkoista.. se on toinen :)) Me kyllä vaihdettiin lattiat, vaikka edelliset oli sen just muutama vuosi sitten tehnyt. Oli niin eri maku heillä ja vanha laminaatti annettiin eteenpäin tori.fi, joten se sai vissiin jatkaa elämäänsä jossain muualla :)
    Kyllä mä uskon, että ne lumityöt maistuu. Eihän sitä tarvi joka päivä tehdä ja kolaa vaan ne pakolliset. Muutenhan on kaunista kun on koskematontakin hankea jossain. Meidän taloyhtiössä on niin pirun innokkaita kolaajia, että kahden hiutaleen jälkeen joku jo veistelee tota pihaa niin, että kipinät käy.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut samanlaisia tarinoita muiltakin... mistä noita himokolaajia oikein tulee?:D Joo, en mene vannomaan, etteikö laminaatti lähtisi meilläkin muutaman vuoden sisällä vaihtoon. Pidän enemmän parketin lämmöstä eikä sävynkään tarvitsisi olla aivan noin valkoinen. Vaikka onhan laminaatti lasten kanssa kätevä.

      Poista
  7. Vau mikä uusi koti, todella kaunis takka ja ihanan valoisa tila!

    Itse olen miettinyt myös lumitöitä, jos joskus Suomeen muutamme, niin varmaan juuri alussa ne tuntuvat vielä hauskoilta, mutta luulen, että se innostus ei kestä kauan :).

    Toivottavasti näemme uudesta kodista vielä lisää kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, takasta onkin jo tullut koko perheen suosikki! Tekisi mieli tässä vaiheessa välittää kehut sisustusvalinnoista talon alkuperäisille rakennuttajille, meillähän niihin ei ole ollut osaa eikä arpaa.

      Poista
  8. Oiih, kuinka upealta unelma-asunnolta teidän uusi koti näyttääkään <3 Ja toi valon määrä <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odotan, miten tilanne kehittyy kesällä noiden ikkunoiden kanssa:)

      Poista
  9. Upeat, isot ikkunat molemmin puolin! Uusi koti on aina sellainen tabula rasa, kun kaiken voi miettiä uusiksi ilman vanhoja malleja ("sohva on aina ollut tässä"). Jään mielenkiinnolla odottamaan sisustuskuvia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo minua juuri vähän pelottaakin. En ole ollut aiemmin tällaisen sisustusurakan edessä ja nyt pitäisi vihdoin lunastaa kaikki (omat) odotukset. Pitää kai vain ajatella, että koti on projekti, joka ei välttämättä tule koskaan valmiiksi.

      Poista
  10. Kaunista ja valoisaa - onnea uudelle kodille! Kiva, että olet taas takaisin. Odottelen jo kauniita sisustuskuvia, joita täältä jatkossa varmasti löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin toivomme, tosin aikataulu saattaa olla lisbetmäisen joustava:)

      Poista
  11. Juuri niin valoisaa ja tyylillisesti sitä mitä sjattelinkin. Kaunista!

    Lumesta; ehkä jaksatte alkuhuumassa sen puoli vuotta, mahdollisesti ekan talven kokonaan. Sitten voin sanoa, no worry, hankitte lumilingon. Mieheni juuri kertoi työpaikalla puhuneensa viime päivät eri linkojen ominaisuuksista; meillä on ja muutamalla muulla, ja tietysti miesporukassa kaikki muutkin haluavat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tässä on jo alkuviikkoina saatu sellainen määrä valkoista "ihanuutta", että lumitöiden tekemisestä ei varsinaisesti tapella. Vastuu on kieltämättä kaatunut miehen harteille... mihin sitä linkoa tarvitsee;)

      Poista
  12. Ihanalta näyttää, varsinkin tuo takka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sandy:) Takka on kyllä tämän kodin sydän.

      Poista
  13. Näyttääpä kauniilta, valoisalta ja modernilta. Onnea kovasti uuteen taloonne! Mitä lumitöihin tulee, ne pitää ottaa hyötyliikuntana. Tosin tämä ajatus voi (ihan kirjaimellisesti) hukkua talven mittaan, kun hanget korkeat nietokset vain kasvavat kasvamistaan. :-) Nimimerkki Kaksi ennätyslumista talvea talossaan asunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään ennätyksiä rikotaan tänäkin talvena... huoh...

      Poista
  14. Onnittelut uudelle kodille! Ihana valon määrä, kaunista!

    VastaaPoista
  15. Oioi, kuinka upeat puitteet siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä tilaa on kyllä ilo sisustaa päinvastoin kuin esim. edellistä putkilokotiamme...

      Poista
  16. Mikä ihana unelmakoti. <3 Korkeat huoneet, paljon ikkunoita, takka. I´m in love.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan että koti saa arvoisensa ja viihtyisän sisustuksen pian.

      Poista
  17. Ihana! Näyttää tosi tutulle ;) meillä on samanlainen takka ja muutenkin tila/ keittiö näyttää tosi samanlaiselle isoista ikkunoista puhumattakaan. Innolla odotan sisustuskuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa kiva nähdä kuvia teidän kodista:) Olisikohan meillä sama talotoimittaja?

      Poista
  18. Oiii! Onnea onnea! Ihan mahtava valokoti! Aivan ihanaa! Miten kivaa päästä näkemään miten loihditte näistä tyhjistä neliöistä itselleni kauniin kodin.

    VastaaPoista
  19. Mun blogissa on sulle muuten tunnustus :)

    http://www.whiteandfresh.fi/2012/12/tunnustus.html

    VastaaPoista
  20. Onnittelut täältäkin uudelle kodille!

    Minä taas kuulun niihin, joiden mielestä lumikolan kanssa heiluminen käy terapiasta. Ja jumpastakin toki. Varsinkin, kun työpäivän tekee ajattelutyötä pää sauhuten, on ihana rentoutua jonkin fyysiseen ja simppeliin homman kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agreed. Omassa hommassa harvemmin pääsee paiskimaan raavasta työtä.

      Poista
  21. Hei, osaisitko neuvoa, miten nuo postauksen alaviitteessä olevat kellonaika, kommenttilinkki ym. saa tuolleen riviin? Oletuksenahan ne ovat allekain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovatko? En tiedä, ehkä se riippuu siitä, mistä blogipohjasta olet lähtenyt ulkoasua muokkaamaan. Mulla se on "ethereal". Tosin olen muokannut paljon myös ihan puhdasta HTML-koodia, siinä olen mm. siirtänyt tuon kategoria-tunnisteen otsikon alle. Pahoittelut, etten osaa vastata tarkemmin.

      Poista
  22. Onnea uuteen kotiin, joka näyttää btw. aika upealta pohjalta lähteä sisustumaan. Löysin tänään tieni blogiisi ja ai että miten pidän kuvistasi ja blogisi ilmeestä.

    VastaaPoista
  23. Ei voi muuta sanoa kun upea!! Tuota on ihana lähteä työstämään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä minäkin tykkään, tässä on monia asia kohdallaan!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.