sunnuntai 24. helmikuuta 2013

luvannut en yrttitarhaa

Ajatus lähenevästä keväästä, sulavasta pihamaasta sekä lehtien ja blogien jutut vihersisustamisen uudesta tulemisesta ovat iskeneet tajuntaani. Koska tapoin sopivasti viimeisenkin elossa kituutelleen kasvini muuton yhteydessä, pääsen aloittamaan viherpeukalon urani aivan puhtaalta pöydältä. Ensimmäinen askel on tämä pieni keittiöpuutarha, josta olen haaveillut koko talven. Helmikuussa valoa on jo sen verran, että yrttien tulisi viihtyä hyvin sisätiloissakin. Siirsin kaupasta ostetut yrtit alkuperäisiä ruukkujaan 2-3 kertaa suurempaan astiaan ja täytin ylimääräisen tilan Kekkilän yrttimullalla.





Ruukuista löytyy persiljaa, basilikaa, timjamia, vehnänorasta ja herneenversoja. Tilli nuokkui niin pahasti jo kaupassa, etten vaivautunut istuttamaan sitä. Meillä sitä paitsi syödään tänään lohta...

Sitten seuraa postauksen tunnustusosuus: alunperin minun piti kasvattaa yrttitarhani tietysti idättämällä kasvit siemenestä alkaen itse. Noukin kaupan hyllystä vihreitä suosikkejani ja vasta kotona vaivauduin lukemaan pussien selosteet - mitä, satoa pitää odottaa kesä-heinäkuulle asti? Aion kyllä laittaa nämäkin itämään. Osa ehkä ehtii antaa satoa sisällä, osan voin istuttaa ilmojen lämmettyä pihalle ruukkuun.


Ulkona hanget hohtavat sunnuntaipäivän kirkkaassa auringonpaisteessa. Kyllä talvi on kaunis! Se ei silti estä minua haaveilemasta patiosta ja puutarhasta Pinterest-kansion muodossa.

10 kommenttia:

  1. Luulisi, että ne siemenet itää sisällä nopeammin, varmaan ulkona vasta kesä-heinäkuussa? Itse olen ainakin talviaikaan noita kasvatellut sisätiloissa. En vaan ikinä raaski harventaa taimia tarpeeksi ja sen takia niiltä jossain vaiheessa loppuu ravinteet ruukusta eli käytännössä nuukahtavat parissa päivässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut vaikeuksia löytää tasapaino liikaharventamisen ja ei ollenkaan harventamisen välillä. Ei ole yrttikasvatus helppoa, ei.

      Poista
  2. Eivät ne aina idä samaan aikaan, kasveilla on itämisaika :) Eli katso pussia tarkemmin, siinä kerrotaan myös istutusajankohta ja sato tulee sitten tietyn ajan kuluttua. Eli se sato lasketaan siitä kylvoajankohdasta.
    Istuta ne vain ruukkuihin, satoa kyllä tulee aiemmin :)

    VastaaPoista
  3. Voi ihanan vihreää! Ihanaa saada omalta ikkunalaudalta kesäisiä makuja ruokaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tässä tuntee itsensä viherpeukaloksi ja mestarikokiksi samaan aikaan vaikka ei ole tehnyt muuta kuin ostanut valmista kaupasta:)

      Poista
  4. Voi kun näistä kuvista tulee kesä mieleen :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.