sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

asuntomessut 2012: julkisivuja


Messupostausten päätteeksi vielä kuvia itse messualueelta ja talojen julkisivuista. Vuoreksessa ei juuri perinnetaloja nähty, vaan ilme oli pääasiassa graafinen ja pelkistetty. Värimaailma puolestaan oli lähinnä mustaa ja valkoista, jonka joukossa oli jonkin verran kellertäviä ja tiilenpunaisia sävyä. Musta puupinta, valkoinen rappaus ja näiden molempien yhdistelmä olivat suosittuja. Mustaa tai hiilenharmaata rappausta oli myös käytetty useammassa kohteessa.


Oikealla Jämerä-loftien (kohteet 30 ja 31) jylhää rivistöä.


On muuten mielenkiintoista vierailla asuntomessualueilla uudelleen vuosien päästä, kun taloissa on jo oikeasti asuttu (niitä on ehkä ehditty jo korjata ja remontoidakin) ja messualueen todellinen luonne asuinalueena tulee esiin. Voisin kuvitella, että Vuoreksen pientaloalue näyttää varsin hauskalta ensi vuosikymmenelläkin, sikäli kun talojen kunnosta pidetään huolta. Ilme oli monimuotoinen mutta yhtenäinen.


Aeroc-kivitalo Louhi (kohde 27), jossa oli erikoinen pyöristetty ikkunakulma.


Estelle (kohde 20).


Tämä hiilenharmaa Terca tiilitalo Mustikka (kohde 12) oli yksi suosikeistani, ainakin mitä ulkomuotoon tulee. Virkistävää nähdä välillä myös tiiliverhousta! Vastapäinen talo Mutteri oli peräti punatiiliverhoiltu kuin takaumana 80-luvulta. Onkohan tiilipinta pientalorakentamisen seuraava trendi?

6 kommenttia:

  1. Kiitokset kattavista messupostauksista. Näyttää sille, että meillä jää tänä vuonna messut käymättä ja siksikin oli mukava lueskella havaintojasi eri kohteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta projektinne onkin jo siinä vaiheessa, että teillä olisi pikemminkin annettavaa messuille kuin toisin päin:)

      Poista
  2. Hei! Kiva blogi sinulla, liityin lukijksi ja tulen paremmalla ajalla kahlaamaan postauksiasi läpi!
    Me kävimme myös messuilla ja omassa blogissani yös poimintoja sieltä :) http://mapsin-muotia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mapsi ja tervetuloa lueskelemaan! Pitääpä käydä vierailulla blogissasi...

      Poista
  3. Mäkin kiinnitin huomiota erityisesti noihin tiiliverhoiluihin ja niistä tuohon Mustikkaan tykästyin kovasti, aivan upea väri! Tiiltä näkyi myös muutamissa sisustuksissa taas aika pitkästä aikaa- aika kivan näköistä vaihteeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin toivotan tiilen materiaalina tervetulleeksi takaisin, johan sitä rappausta on ehtinyt katsella:)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.