maanantai 13. elokuuta 2012

liikuntaprojekti: ensimmäiset kaksi viikkoa

Olisi varmaankin aika kertoa, mitä 12 viikon liikuntaprojektilleni kuuluu. Tavoitteenani on siis 4-5 liikuntakertaa viikossa, joista 2-3 kuntosalikäyntejä. Aloituspostauksen kommenttiosastolla olin lukevinani rivien välistä, että nollatilanteesta lähteväksi haukkaan liian suuren palan kerralla. Tämä valitettavasti piti paikkansa. Olen käynyt salilla kumpanakin viikkona kerran, yhteensä siis kahdesti. Kahteen viikkoon on myös mahtunut 45 minuutin pyöräily ja 2 tunnin kävelylenkki - juoksemaan en ole itsäni saanut.

Voisihan tuotakin kutsua säännölliseksi liikunnaksi.

Projekti jatkuu kehnosta startista huolimatta. Ehkä tällä viikolla saan jo ne kaksi salikertaa kokoon? Ja jos jotain hyvää on sanottava, olen viimeisen parin viikon aikana saanut syöksykierteessä olleen ruokavalioni oikaistua. Hyvänen aika, en ole syönyt suklaata kertaakaan, ja se on kuulkaas paljon se!


Aiemmassa postauksessa kerroin, etten käytä vaakaa vaan seuraan mielummin kehoni ympärysmittoja. Kehonkoostumusmittauksessakin (Inbody) olen käynyt lähes joka vuosi. Siitä saa hyvän käsityksen lihas-, rasva- ja luumassassa tapahtuneista muutoksista. Ympärysmitat ovat puolestaan kohtalainen keino tarkkailla kehonkoostumusta kotikonstein. Niiden suurin ongelma on epätarkkuus: mitat pitäisi osata ottaa aina samalta kohdalta ja pitää mittanauhaa joka kerta yhtä kireällä. Kätevimmin mitat saa kuvan ympärysmittanauhalla, joka napista painamalla kiristyy mitattavan kohdan ympärille aina samalla jännityksellä. Omani olen ostanut joitain vuosia sitten Fysituotteesta.

Kohti uutta viikkoa siis! Miten teillä muilla liikkumisen aloittaneilla menee?

7 kommenttia:

  1. Ihan hyvä alku tuokin, itseasiassa kropalle varmasti paras mahdollinen!

    Minä tässä juuri lomailen ja en ole ottanut stressiä liikunnasta. Lomalla tulee kuitenkin hyötyliikuttua niin paljon enemmän ja muutenkin ajattelin, että on ihan ok relata. Nyt kuitenkin jotenkin omatunto kolkuttaa ja loppuviikosta olisikin tarkoitus aktivoitua... ehkä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalla pitää kyllä panostaa ennenkaikkea stressittömyyteen! Olen itsekin huomannut että lomaillessa tulee oltua paljon liikkeellä, kun ei vain nökötä työpöydän ääressä.

      Poista
  2. Hyvä aloitella ihan rauhassa, niin kroppa pysyy mukana muutoksessa. Liian monta kertaa itsekin olen aloittaessa tehnyt liikuntaöverit ja sitten kärsinyt palautumisongelmista ja todella jumissa olevista lihaksista.

    Itse tassuttelin viime viikolla kolme kertaa salille - kerran kuntosalille, kerran spinni-core yhdistelmä tunnille ja viikonloppuna tanssitunnille. Välipäivinä kävin pidemmällä kävelylenkillä. Tuntuu, että tämä määrä on alkuun hyvä ja kuntosalin puolella pitää muistaa ottaa tarpeeksi kevyesti alussa. En hirveästi saanut ihmisiä innostumaan lähtemään mukaan liikuntaprojektiin, mutta ehkä porukka herää hiljalleen. Hiljaa hyvä tulee. Tällä viikolla ohjelmaa on sen verran, että salille pääsen pari kertaa ja muuten nautin tuosta kesäisestä ulkoilmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on ollut hyvä startti! Ja tosi monipuolinen. Mitä tanssia sulla on ohjelmassa?

      Poista
    2. Mulla oli ohjelmassa Latin-tunti Elixian valikoimasta ja ohjaajana ihana Susa Matson. Vaikka tunti oli liikuntakeskuksen valikoimasta, siinä oli steppijumppa-tunnin poljento kaukana ja tunti meni kuin huomaamatta. Ammattitanssijaa seuratessa ihan unohtaa sen, että itsellä on kaksi vasenta jalkaa ja muutenkin voi vain ihailla kuinka ammattilainen saa näyttämään fyysisesti hyvin raskaat liikkeet helpolta.

      Tuo monipuolisuus on muutenkin ollut valttia suunnitellessani viikon liikunta-annosta, tuntuu että kroppa kestää paremmin ja toisaalta itselläkin pysyy mielenkiinto paremmin yllä.

      Poista
  3. Mäkin aloitin kahvakuulailusta kevyesti ja koetan saada pari muuta liikuntakertaa tälle viikolle. Siinä se sitten onkin, ei vaan ehdi :) Mutta kaikki kotiinpäin! terv.ingrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kovin on rajalliset tunnit vuorokaudessa. Täytyy vain ajatella, että parempi vähän kuin ei ollenkaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.