perjantai 18. tammikuuta 2013

työhuone mietinnän alla

Nyt niitä työhuonepohdintoja. Yhdistetty työ- ja vierashuone tulee siis yhteen yläkerran kolmesta makuuhuoneesta. Tällä hetkellä tila toimii purkamattomien muuttolaatikoiden varastona. Olen oikeasti hieman pulassa kyseisten laatikoiden kanssa, sillä ihan kaikkea ei voi heittää menemäänkään. Ennen kuin autotallirakennus valmistuu, meillä ei ole kuitenkaan niille mitään erillistä varastotilaa.

No, mutta kuvitellaan, että saan sullottua ne lootat johonkin. Huoneeseen olisi tarkoitus saada työpöytä ja vierasvuoteeksi muuntuva sohva. Liukuovikaapisto sieltä jo löytyy, mutta säilytystilaa tarvitaan lisääkin. Yksi seinistä on maalattu mustaksi ja se saa jäädä - oikeastaan se inspiroi sijoittamaan työpöydän kyseiselle seinustalle. Aion nimittäin häpeämättömästi kopioida useammankin idean norjalaisen Stylizimo-bloggaaja Nina Holstin kotitoimistosta. Kotoisampi mutta yhtä inspiroiva tummaseinäinen työhuone-esimerkki löytyy Valkoisesta Harmajasta.

Ballografin Epoca Desk Set -mustekynä, Hayn Loop-pukkijalat, Artekin 330S, Ikean Alex-laatikosto pyörillä, BoConceptin Melo-vuodesohva, Keep Calm -juliste, Eamesin DAR-tuoli puujaloin, Svenskt Tennin Elefant-muistilappukuutio


Valkoinen, pukkijalkainen työpöytä ja pyörillä seisova Ikean Alex-laatikosto sopisivat erinomaisesti meillekin. Eamesin tuoli pöydän ääreen houkuttelisi, mutta katsotaan nyt. Pukkijalat voisivat olla Valkoisessa Harmajassakin nähdyt Hayn metallijalat.

Edellisen kodin eteiskäytävälle hankitut kaksi mattamustaa Artekin 330S-riippuvalaisinta voisi sijoittaa työpöydän ylle kohdevalaisimiksi. Hieman yllättäen niille ei ole nimittäin löytynyt muutakaan paikkaa tässä kodissa. Monissa tiloissa kun on jo valmiiksi kattoon upotetut lamput kohdevalaisimina, eivätkä 330S:t oikein sovellu yleisvalaisimiksi.

Mustalle seinälle ajattelin koota taulukollaasin. Mies toivoi joukkoon Keep Calm and Carry On -julistetta. Siinä on kuulemma hyvä sanoma, enkä voi olla kuin samaa mieltä, vaikka printti on jo lähes uuvuksiin asti nähty. Eräs toinenkin tunnettu julisteprintti on mielessä, mutta koska suunnittelen siitä puolisolleni nimipäivälahjaa, jääköön se vielä salaisuudeksi.

Vierassohva ei nyt aluksi kuulu päällimmäisiin hankintoihin, mutta esimerkiksi Innovation valmistaa sohvasarjaa, jonka mallit taittuvat hetkessä kohtalaisen mukavaksi vuoteeksi. Myös BoConceptin Melo on katseenkestävä ja helposti sängyksi muuntautuva sohva.

Linja huoneessa on graafisen mustavalkoinen, mikä johtuu ennen kaikkea siitä yhdestä seinästä! Työhuone tuntuu turvalliselta paikalta kokeilla tätä trendiä - koen nimittäin vahvasti, että graafinen mustavalkoisuus on nyt pinnalla oleva, nopeasti ikääntyvä muoti. Se miellyttää omaakin silmää nyt, mutta haluaisin tehdä pitkäkestoisia ja ajattomia sisustusvalintoja. Niinpä esimerkiksi makuuhuoneessamme ollut, tummaksi tapetoitu tehosteseinä maalattiin valkoiseksi, eikä sinne ole tarkoitus rakentaa voimakkaita kontrasteja. Näyttää muuten jopa siltä, että sohvavalinta on kallistumassa haaveilemani harmaan kantille...

12 kommenttia:

  1. Hih, hyvin samansuuntaisia ajatuksia kuin täälläkin. Nämä on nyt selkeesti sitä "viimistä huutoa" , kun samaa tyyliä näkee siellä täällä :) Mä olen bloggaillut ruokapöydältä nyt pari-kolme vuotta ja olisi jo aika saada työhuone kuntoon. Meillä tosin sama vika vielä vuoden päästä muutosta eli tavaraa on laatikoissa. Tosin ovat kirpparille menossa, joten ei ehkä hyvällä tuurilla tarvi niille paikkaa etsiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä sitä tavaraa tuleekin... No mutta hyvä, että sun laatikkoprojekti on jo kirppisvaiheessa!

      Poista
  2. ihania juttuja, kelpuuttaisin kaikki nuo myös omaan kotiini! erityisesti tuo tuoli ja valaisin ihastuttaa vuodesta toiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen totaali-ihastunut Eameseihin, mutten oikein keksi syytä hankkia niitä mihinkään... paitsi sitten työhuoneeseen? Valaisimien hankinnasta jäi vähän hölmö maku suuhun tosin... ei meinannut tulla ihan priimaa vielä toisella tai kolmannellakaan yrittämällä. Ehkä kirjoittelen siitäkin joskus.

      Poista
  3. Varmasti tulee tosi kiva työhuone! Osaatko sanoa, saako Suomesta jostain noita Svensk Tenn:n tuotteita? Mistä löysit tuon kollaasin kuvan paperikuutiosta? Sellaisen kelpuuttaisin mieluusti omallekin työpöydälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti tiedä suomalaista jälleenmyyjää, mutta elefanttikuutiota saa ainakin merkin omasta nettikaupasta: http://www.svenskttenn.se/en-us/product/0181/skrivbord/ga11396/notebook-elefant-black.aspx

      Poista
  4. Hyvän näköistä tulossa tähänkin huoneeseen! Mä haaveilen eameseja ruokapöydän ympärille mutta vielä ei ole pöytääkään valittu. Siihen ajattelinkin kysyä sun neuvoja (ei vielä ajankohtaista pariin kuukauteen tosin). Lähinnä pinnan materiaali ja sen kestävyys mietityttää... Mustavalkoisesta trendistä olet varmaan oikeassa mutta hyvältähän se näyttää. Toisaalta klassiset värit ei vanhene kontrasteinakaan yhtä pahasti kuin räväkämmät väritrendit.

    Niin kaunis talo kyllä! Oon tosi onnellinen teidän puolesta! Tapaamisiin pian, Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annan lämpimästi ääneni Eameseille. Nähdään pian, haluan päästä näkemään muitakin teidän valintoja!

      Mua alkaa itseänikin huvittaa, miten intohimoisesti yritän välttää trendejä ja sitten kuitenkin päädyn sisustamaan juuri sen mukaan, mikä nyt on suurinta huutoa. Ehkä parempi höllätä vähän ja ruveta valitsemaan sellaisia asioita, joista itse vilpittömästi pitää. Ehkä mulla on vielä liian tuoreessa muistissa opiskeluaikojen suosikkitehostevärit sisustuksessa: punainen ja oranssi. Pitäisi tehdä niistä postaus joskus.

      Poista
  5. Minun blogissani on Sinulle tunnustus ★

    VastaaPoista
  6. Kivan näköisiä juttuja olet valinnut. Mulla on kanssa ostoslistalla nuo Hayn jalat. Artekin valaisimet sainkin jo saarekkeen päälle. Tuollaisessa työhuoneessa mielellään tekisi jopa niitä töitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha, työhuone saattaa olla juhlallinen nimitys paikalle, jossa lähinnä surffaillaan netissä:D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.